marți, 9 decembrie 2008

Argument

A început şi în Cavnic seria întâlnirilor culturale ACROSTIH. Povestea a început acum 4 ani în Baia Mare, iar din 9 decembrie 2008 ACROSTIH s-a extins şi-n Cavnic.

Sincer, n-am crezut că ceea ce s-a închegat iniţial ca un simplu experiment cultural va reuşi să ardă la foc mocnit şi să reziste. Deşi nu se doreşte a fi un „fenomen de masă”, Cenaclul ACROSTIH şi-a câştigat recunoaşterea prin faptul că tinerii care activează aici au dus numele ACROSTIH în reviste de cultură, tabere de literatură, concursuri naţionale de poezie sau diverse evenimente culturale.

Proiectul ACROSTIH este pur şi simplu O ALTERNATIVĂ CULTURALĂ NONCONFORMISTĂ, o rampă de lansare pentru tineri, atelier de creaţie şi nu în ultimul rând „altceva” pentru cei care încearcă să se apropie de fenomenul cultural.

De ce ACROSTIH la Cavnic? Simplu! Eu sunt din Cavnic şi am văzut că şi aici se simte nevoia de ceva nou. Întâlnirile ACROSTIH vor continua şi în Baia Mare iar dacă ne va ajuta Dumnezeu ca povestea să găsească rezonanţă şi-n alte localităţi va fi foarte simplu ca tinerii cu preocupări comune să se cunoască astfel încât Maramureşul să continue să fie o forţă pe plan cultural.

Nu sunt cuvinte mari. Şi spun asta pentru că am întâlnit tineri despre care mulţi spun că au un potenţial extraordinar. Iar ACROSTIH nu face decât să le ofere acestora posibilitatea să se manifeste artistic.

mircea crişan

mircea_crisan2002@yahoo.com

5 comentarii:

  1. FELICITARI MIRCEA esti cavnicar adevarat.
    Ma bucur ca vor putea si tinerii din Cavnic sa-si puna in valoare talentul.BAFTA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. O initiativa curajoasa. Sper ca Acrostihul sa devina ceea ce merita: cel mai important curent cultural din Maramuresul post-decembrist. Mircea Crisan va ramane oricum intr-o istorie a literaturii maramuresene.

    RăspundețiȘtergere
  3. ma bucur Mircea ca nu renunti si ca ai reusit sa grupezi acesti tineri frumosi in jurul tau. Trebuie sa ii ajutam sa isi dezvolte pornirile poetice pentru a cunoaste importanta omului creator.

    RăspundețiȘtergere
  4. "De mii şi mii de veacuri se-nvârt în spaţii aştrii,
    De mii şi mii de veacuri zori şi-asfinţituri sunt.
    Să calci uşor, căci, poate, fărâma de pământ
    Pe care-o sfarmi - alt’dată era doi ochi albaştri." (Omar K.)
    Este de admirat initiativa dumneavoastra! Va doresc sa aveti parte de creatii din ce in ce mai profunde, deoarece acesti tineri minunati trebuie sa inteleaga faptul ca poezia este inrudita cu idei si alimentata cu emotii, toate acestea fiind invaluite in magia cuvintelor. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere